Bent u op zoek naar tijdelijke ondersteuning? Dan bent u bij MAGIK support aan het juiste adres!
MAGIK support verzorgt diensten op het gebied van secretariële en administratieve werkzaamheden.
De freelance secretaresses van MAGIK support staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Tijdelijke secretaresse nodig? MAGIK support helpt u graag verder!

‘Secretaresse is mijn oog en oor’

HARDENBERG – door Cor van Dalen. woensdag 14 april 2010 | 21:15

De secretaresse is niet meer die dame in mantelpak die brieven typt, telefoon doorverbindt en koffie serveert.

Tegenwoordig is de secretaresse een planner, analist, organisator en initiator en nog steeds de gastvrouw van onderneming of afdeling. Ingegeven door die verandering en om aandacht te vestigen op de opleiding management assistente, heeft het Alfa-college aan de vooravond van de Nationale Secretaressedag de Hardenbergse Secretaresse van het Jaar gekozen.

De primeur van deze nu jaarlijks te houden verkiezing was voor Sandra Wenker, directiesecretaresse van de Baalderborg Groep. Ze werd door een jury gekozen uit door bedrijfsdirecteuren genomineerde kandidaten. “Sandra verdient het omdat zij in ons werkoverleg mij op subtiele wijze vertelt hoe onze organisatie er voorstaat. Ze is mijn oog en oor en weet vaak veel eerder als er ergens problemen zijn”, aldus Baalderborg-directeur Kees Erends. “In korte tijd kan ze zonder morren een enorme hoeveelheid werk verzetten, altijd is alles tip top in orde, ze maakt perfecte verslagen en heeft al een jaar lang het werk overgenomen van een naaste collega die thuis is in verband met familieomstandigheden”, roemt Erends zijn secretaresse. “En als daar aanleiding voor is wijst ze mij op zaken die ik wellicht anders zou kunnen doen.” Het leverde Sandra Wenker de titel Hardenbergse Secretaresse van het Jaar 2010 op. De prijzen, een sjerp, bokaal en ballonvaart, werden uitgereikt door Roelie Brink, secretaresse van Stad Hardenberg Promotie. Dat gebeurde tijdens een speciale ‘ladies night’ in het LOC, waar het Alfa-college poogde secretaresses in de watten te leggen. Zo waren er modeshows van Hardenbergse zaken, konden de dames informatie krijgen over uiterlijke verzorging en was er een workshop Zumba. Ook werd er een leerling van het Alfa-c0llege in het zonnetje gezet. De sjerp en bebehorende prijzen voor het Secretarieel Talent gingen naar Lisa Runherd uit Witharen. Ze loopt in het kader van haar opleiding stage bij beauty- en kuurinstituut Nolderwoud. “Leergierig, overal inzetbaar, klantgericht, vriendelijk en nooit te beroerd om werkzaamheden uit te voeren die buiten haar taakomschrijving liggen”, aldus het bedrijf in de motivatie, die als winnende door de jury werd gekozen.

Reageren?

Je kunt reageren op dit bericht door hieronder je reactie te plaatsen, reacties worden altijd eerst door ons bekeken voordat deze op de site geplaatst worden.