Bent u op zoek naar tijdelijke ondersteuning? Dan bent u bij MAGIK support aan het juiste adres!
De freelance secretaresses van MAGIK support staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
MAGIK support verzorgt diensten op het gebied van secretariële en administratieve werkzaamheden.
Tijdelijke secretaresse nodig? MAGIK support helpt u graag verder!

H.J. Heinz

De opdracht:

Half oktober 2010 startte de opdracht van Martine als Personal Assistant bij H.J. Heinz te Zeist gedurende het zwangerschapsverlof van de Personal Assistant.

Aansluitend kreeg ik binnen H.J. Heinz een nieuwe opdracht van maart tot en met oktober 2011 als PA binnen de afdeling Supply Chain. Dit was ook ter vervanging tijdens zwangerschapsverlof en werd tevens verlengd wegens de erge drukte.

——————————————————————————–

Het bedrijf:

H.J. Heinz, ook wel bekend als Heinz, is een Amerikaanse voedselproducent met het hoofdkantoor in Pittsburgh, Pennsylvania. Heinz is vooral bekend om zijn “57 Varieties” slogan en zijn ketchup.

Heinz is opgericht in 1869 door Henry John Heinz in Sharpsburg, Pennsylvania. Heinz, destijds 25 jaar oud, begon met het leveren van smaakmakers aan lokale kruideniers met behulp van paard en wagen. Het eerste product van het bedrijf was mierikswortel, gevolgd door augurken, zuurkool en azijn.

Het bedrijf heette oorspronkelijk “the Anchor Pickle and Vinegar Works” en werd geleid door Heinz en zijn compagnon L. C. Noble. De naam veranderde in “Heinz, Noble & Company” in 1872 toen E.J. Noble toetrad en het bedrijf verhuisde naar Pittsburgh. Na een bankroet in 1875 begon Heinz opnieuw met de hulp van zijn broer John en zijn neef Frederick. In het jaar daarop introduceerden ze het product waarmee ze het bekendst zouden worden: tomatenketchup. Het nieuwe bedrijf was bekend als F. & J. Heinz tot 1888, toen Henry zijn broer uitkocht en het bedrijf zijn huidige naam gaf.

De slogan van het bedrijf, “57 Varieties”, werd gekozen door Henry Heinz in 1869 nadat hij een advertentie had gezien voor “21 soorten schoenen” in een metro in New York City.

Henry Heinz overleed in 1919 en het bestuur van het bedrijf ging over naar zijn zoon, Howard Heinz, die op zijn beurt in 1941 werd opgevolgd door H. J. Heinz II. Tegen 1972 was de omzet gestegen tot meer dan 1 miljard dollar. Vandaag de dag verkoopt Heinz wereldwijd meer dan 1,300 verschillende producten variërend van ketchup tot babyvoeding. Ook sandwichspread is een bekend product van Heinz.

 Bron: wikipedia