Bent u op zoek naar tijdelijke ondersteuning? Dan bent u bij MAGIK support aan het juiste adres!
MAGIK support verzorgt diensten op het gebied van secretariële en administratieve werkzaamheden.
Tijdelijke secretaresse nodig? MAGIK support helpt u graag verder!
De freelance secretaresses van MAGIK support staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Logica CMG

Logica is een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf in de ICT-branche. Vanaf de oprichting tot 27 februari 2008 was de bedrijfsnaam een samenvoeging van de twee fusiepartners: LogicaCMG. De aanduiding CMG is inmiddels vervallen.

Logica is opgericht in 1969 door Len Taylor, Philip Hughes en Pat Coun. Het bedrijf is gestart als ‘system integrator’. Veel projecten in het begin hadden te maken met het efficiënt gebruikmaken van computertijd die beschikbaar was op mainframe computers.

CMG is opgericht in 1964 door Bob Collins, Bryan Mills en Doug Gorman. De eerste letters van hun achternaam vormden de bedrijfsnaam. Bob Collins heeft echter nooit gewerkt bij het bedrijf, zijn plaats werd bijna direct overgenomen door Bob Fawcett. Dit is ook de reden dat CMG in het begin als ondertitel ‘Computer Management Group’ droeg.

In het begin werkt het bedrijf vanuit het huis van Doug Gorman. Geld werd er in de begindagen verdiend met het inkopen van computertijd op mainframe computers. Daarop lieten zij vervolgens hun eigen applicatie (ACT | Accounts’ Time Ledger) draaien.

Bron: wikipedia