De freelance secretaresses van MAGIK support staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
MAGIK support verzorgt diensten op het gebied van secretariële en administratieve werkzaamheden.
Tijdelijke secretaresse nodig? MAGIK support helpt u graag verder!
Bent u op zoek naar tijdelijke ondersteuning? Dan bent u bij MAGIK support aan het juiste adres!

WE Fashion

De opdracht:

Half februari 2009 ging de opdracht van start voor Martine als Secretary op de afdeling Real Estate Management (vastgoed) van WE. Deze afdeling verzorgt de huur en verhuur van de panden van de WE winkels in Nederland, maar ook Europa (Duitsland, Frankrijk en Belgie). Het ondersteunen van de Directeur Real Estate Management en de Real Estate Manager Nederland behoort tot de secretariele werkzaamheden. Hieronder vallen o.a. het maken van afspraken, notuleren van vergaderingen (in het Engels), bijhouden van de bewakingslijst, behandelen van aanvragen die binnenkomen via makelaars en projectontwikkelaars.
——————————————————————————–

Het bedrijf:

WE is een oorsprokelijk Nederlands modeketen die modekleding zoals kleding, schoenen, tassen en andere toebehoren verkoopt. Aanvankelijk eerst alleen in Nederland, maar nu zijn er meer dan 230 winkels in 6 Europese landen.

Er zijn 4 soorten WE winkels:

WE Store – verkoopt mannen- en vrouwenkleding
WE Men – verkoopt mannenkleding
WE Women – verkoopt vrouwenkleding
WE Kids – verkoopt (meisjes- en) jongenskleding
Filialen

In Nederland zijn er op dit moment 121 filialen van WE. Daarvan zijn 68 Men, 26 Women en 25 Stores.De meeste WE Stores bevatten een Kids afdeling. In Nederland zijn er op dit moment 25 WE Stores waarvan 2 zonder Kids afdeling. Namelijk de Store in Utrecht (Vredenburg), Amsterdam (Kalverstraat). De 223 andere WE Stores met een Kids afdeling bevinden zich in: Alphen aan de Rijn (De Aarhof), Almere, Amstelveen, Amsterdam-Zuidoost (Opening 18 december ’08) Amsterdamse Poort, Arnhem (Ketelstraat), Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Ede, Eindhoven (Piazza), Eindhoven (Woensel), Gouda, Heerlen, Hilversum, Hoofddorp, Leiden, Lelystad, Roosendaal (De Roselaar), Rotterdam (Zuidplein), Venlo, Weert (Muntpassage) en Zwolle.De Kids afdeling zitten meestal bij een Men winkel gehuisvest, maar in een aantal steden zit deze afdeling in een Women winkel.

Binnenkort zal er in Vlaardingen een WE Store komen, hierbij zal de Women bij de Men inkomen te zitten. Wanneer de opening van deze Store is, is nog onbekend. Vermoedelijk zal hierbij wel de Kids afdeling verdwijnen.

Hoofdkantoor

 
 
Het hoofdkantoor van WE bevindt zich in Utrecht op industrieterrein Lage Weide. Het hoofdkantoor is gelegen aan de rijksweg 2. Achter het hoofdkantoor bevindt zich het distributiecentrum van WE. Daarin wordt alles verdeeld voor de filialen zowel in Nederland als in de rest van West-Europa. Het distributiecentrum bestaat uit 3 grote afdelingen/ verdiepingen.

Sale

WE organiseert een aantal keer per jaar een speciale koopavond waarbij klanten kunnen winkelen met korting. Deze koopavond wordt ‘Shop Till You Drop’ of ‘Special Presale Night’ genoemd. De kortingen lopen wel eens op tot 50%. De koopavond is de aftrap voor de Sale. Na deze koopavond gaat de actie nog 10 – 14 dagen door. De laatste sale periode was in de periode van 17 – 31 december 2008.

Geschiedenis

Op 1 februari 1917 richtte de heer Edwin het bedrijf De Waal op. De heer Edwin was in Amsterdam een groothandelaar die zich in kleding specialiseert. In 1957 werd het bedrijf anders genoemd naar de heer Edwin-E.H. N.V. van de Waal. Later werd dit weer overgenomen door M.K. de Waal (de zoon van E.H. de Waal) in 1961.In 1962 werd de eerste kleinhandelsopslag geopend onder de naam “Kapitein Shop”. Na één jaar werd de opslag anders genoemd, namelijk “HIJ”. Het groothandelsbedrijf werd definitief verkocht in 1969, met de nadruk van aandacht die aan de kleinhandel is verschoven. M.R. de Waal werd lid van het bedrijf in 1977.De komst van Ronald de Waal was ook het begin van buitenlandse uitbreiding. Over een periode van vijf jaar werd een kleine winkel van Zwitserse kleinhandelsopslag gekocht en werd ontwikkeld tot 27 winkels onder de naam “HIJ”. In 1983 werd de eerste “HIJ”-zaak in België geopend.1986 was de aanwinst van detailhandelaar Witteveen (dameskleding). Deze naam werd later “ZIJ” genoemd. Niet veel later waren de winkels “ZIJ” ook in België gevestigd. In 1989 werden beide hoofdkantoren opnieuw gevestigd als één hoofdkantoor op industrieterrein Lage Weide in Utrecht. Zo werd WE Europe gecreëerd.Tot slot breidde het bedrijf uit naar Duitsland in 1992. Naar Frankrijk in 1994. In 1998 was de lancering van WE Stores. Zowel mannenkleding als dameskleding werden onder één dak aangeboden.In 1999 werden alle winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk anders genoemd onder internationale naam: WE.

Bron: wikipedia